Op zaterdag 24 mei is het eerste ‘Van Guilik BBQ-toernooi’ in Kampen. Een voetbaltoernooi, met penalty-shootout voor overige seniorenelftallen, dat eindigt met een gezamenlijke barbecue. De eerste editie is alleen voor elftallen van v.v. Go-Ahead Kampen. Volgend seizoen spreken de vereniging en hoofdsponsor Van Guilik Barbecue & Catering de ambitie uit om te groeien naar 16 teams: (overige) seniorenelftallen uit Kampen en IJsselmuiden kunnen zich dus melden!

Erik Gosker, initiatiefnemer voor dit toernooi: “Wij spelen al jaren met dezelfde jongens in een elftal bij Go-Ahead. Jaarlijks spelen we mooie wedstrijden tegen elftallen van IJVV, DosK, of KHC met teams van ongeveer dezelfde sterkte. Wat is een mooiere afsluiting van het seizoen dan strijden om een bokaal tegen jongens in een zwart-geel, rood-wit of blauw-wit shirt?”
De eerste editie is alleen met teams van v.v. Go-Ahead, maar dit wordt volgend jaar anders. In 2015 zijn ook elftallen van IJVV, Dosk, KHC en andere clubs uit de regio welkom. De toernooicommissie legt uit dat het eerste jaar bewust klein gehouden is. Zij doen dit jaar ervaring op, zodat de andere teams volgend jaar op een strak georganiseerd toernooi worden uitgenodigd.

Het sportieve en de gezelligheid staan 24 mei centraal op Sportpark Middenwetering. Dat ‘Van Guilik BBQ en Catering’ de hoofdsponsor is, is volgens Gosker een logische: “Je voetbalt niet bij de overige senioren om prijzen te winnen of een betere voetballer te worden. Gezelligheid en saamhorigheid, daar spelen we voor, met zo’n sponsor kan het toernooi niet anders dan slagen.” Van Guilik staat garant voor een heerlijke barbecue, daarnaast sponsoren zij diverse voetbalverenigingen in de regio. Dat het woord ”barbecue” wel in de naam van het toernooi staat en het woord ”voetbal” niet, lijkt boekdelen te spreken.

“Het zou mooi zijn als je Baker Tilly Berk, Accomad en de supportersvereniging van Go-Ahead Kampen ook kunt benoemen in het bericht”, aldus Gosker, waarvan akte. Zonder sponsoren geen toernooi. 

Elftallen die in 2015 mee willen doen aan het “Van Guilik BBQ toernooi” kunnen zich aanmelden via toernooi@goaheadkampen.nl. Meer informatie is te vinden op de website www.goaheadkampen.nl.

Leiders-en-brochure