Vrijdag 1 november stond er een uniek uitje op het programma voor de businessclubs van Go-Ahead Kampen en DOS Kampen. Met de derby tussen beide clubs van zaterdag 2 november in het vooruitzicht, gingen sponsoren van beide clubs gezamenlijk naar PEC Zwolle – Ajax. Daar werd de wedstrijd bekeken én werd er vooruitgeblikt op de Kamper derby.

Voorafgaand aan het seizoen ontstond het idee om voorafgaand aan de derby een avond te organiseren waarin er een voorbeschouwing zou plaatsvinden met beide trainers. Vervolgens werd er contact gezocht tussen Frans van der Kolk namens Businessclub IJsseldelta en Wilfred Horst van Businessclub DOS Kampen. Doordat de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax werd verplaatst naar de vrijdag, ontstond er een unieke mogelijkheid om deze voorbeschouwing voorafgaand aan deze topwedstrijd in de Eredivisie plaats te laten vinden.

Vanuit Kampen ging er een bus vol sponsoren naar het stadion van PEC Zwolle. Na een gezamenlijke foto op het veld, vertelde Adriaan Visser (voorzitter PEC Zwolle) over de groeiplannen van de Zwollenaren. Hierna werden Marco Roelofsen, trainer van Go-Ahead Kampen en Edwin Starke, assistent trainer van DOS Kampen geinterviewd in aanloop naar de derby. De vragen werden gesteld door de voorzitters van beide clubs, Theo Rietkerk en Arend Runia. Beide trainers beloofden dat het geen saaie derby zou worden en die belofte zijn ze gezien de uitslag (2-4 in het voordeel van DOS) nagekomen.

Tijdens het buffet vertelde Henri van der Vegt, assistent trainer van PEC Zwolle en oud speler van DOS Kampen, meer over de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax. Een ieder was het er wel over eens dat het lastig zou worden voor PEC Zwolle, maar na een snelle 0-3 van Ajax wist PEC er toch nog een wedstrijd van te maken en werd er nipt met 2-4 verloren. Daarna konden konden de sponsoren van Go-Ahead Kampen en DOS Kampen in een gezellige en informele sfeer netwerken en verder vooruitblikken op de derby van een dag later.