Vrijdag 4 januari 2019 stond de traditionele nieuwjaarsreceptie van Businessclub IJsseldelta op het programma. Tijdens deze drukbezochte netwerkbijeenkomst werden onder andere meerdere nieuwe sponsoren gepresenteerd.

Puur Tuinen, AA Bouw, OIT BV en Lay-out Kampen werden gepresenteerd als de nieuwe sponsoren. Daarnaast tekende Rabobank IJsseldelta een nieuwe sponsorovereenkomst.

Terugblik op 2018

Frans van der Kolk, voorzitter van de businessclub, opende de avond en blikte terug op het jaar 2018 met de hoogte- en dieptepunten. Zo werden er diverse leuke uitjes georganiseerd, waaronder het tweedaagse uitje naar Enkhuizen en het bezoeken van de wedstrijd Nederland – Duitsland. Dieptepunt was het overlijden van meerdere Kowetters. Zo werd er onder andere stilgestaan bij het overlijden van Herman de Wilde. Herman was jarenlang actief als vrijwilliger binnen de (business)club en was ook sponsor van de club. Een groot gemis voor de club en we gaan we er als businessclub alles aan doen om het goede werk van Herman door te zetten.

Mooie ontwikkelingen zijn te zien bij de dames en de jeugd met het plan ‘Hogerop met eigen jeugd’. Voor de uitvoering van dit plan hebben inmiddels meerdere sponsoren zich verbonden aan de club, onder aanvoering van de hoofdsponsor jeugd WEEVER BV. Het is mooi om te zien dat voormalig jeugdvoorzitter Jan Sleurink van OIT BV nu ook een flinke bijdrage gaat leveren als subsponsor van de jeugd.

Beste voorspellers businessclub

Tijdens de kick-off netwerkbijeenkomst van het seizoen werden er in gemengde groepjes van sponsoren, spelers, staf en bestuur voorspellingen gedaan voor de wedstrijden van het eerste voor de 1e seizoenshelft. De beste groep zou een etentje voor de hele groep winnen bij De Bastaard. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd bekend gemaakt dat er 3 groepjes waren met hetzelfde aantal punten, waardoor er een beslissende vraag aan te pas moest komen: In welke minuut scoorde Go-Ahead de 1e competitietreffer van het seizoen? Het juiste antwoord was minuut 88 (Dennis van der Wal met de 1-1 tegen DOS ’37 thuis). Onafhankelijk van elkaar werd er gegokt op de 1e, 2e en 3e (!) minuut. De groep van Jenneke Palland, Niek van Enk, Daan van Enk, Tim Noordman, Jan Willem Schemmekes, Mick Strieker, Cor Heutink en Nick van der Kooi trok uiteindelijk aan het langste eind en gaan dus samen uit eten!

Het was wederom een geslaagde bijeenkomst, waar de sponsoren ook konden genieten van een goed verzorgd buffet. Ook werd er een verloting gehouden door de supportersvereniging met mooie prijzen. Hieronder vindt u een aantal foto’s van deze avond.